Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

67 je previše: održani skupovi u Varaždinu, Bjelovaru i Slavonskom Brodu - 27. ožujka 2019.

Tražimo pravo na odlazak u starosnu mirovinu sa 65 godina života, smanjenje penalizacije prijevremenih mirovina s 0,3 posto na 0,2 posto po mjesecu, te pravo na mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika sa 60 godina života i 41 godinom staža, čulo se na današnjem skupu povjerenika i aktivista SSSH, NHS-a i MHS-a s područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije u vezi organiziranja prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za mirovinu od 27. travnja do 11. svibnja.

U uspjeh ne sumnjaju, a u prilog tome idu i sve dosadašnje akcije koje su uspješno provedene na ovim prostorima, ali i brojnost sudionika skupa koji su jedinstveni u zajedničkoj poruci vlasti: Slušajte hrvatski narod! Pitajte i nas za naše mišljenje!

U prilog opravdanosti akcije Inicijative 67 je previše idu i statistički podaci:

Očekivano trajanje života u Hrvatskoj niže je za 2,8 godina ukupno (3,2 godine muškarci, 2,3 godine žene) u odnosu na prosjek EU 28, s tim da prosjek EU 28 dižu razvijenije zapadne i sjeverne države članice. Države članice koje su s nama usporedive po očekivanom trajanju života uglavnom još nisu dosegle niti 65 godina kao uvjet za mirovinu (u mnogima to će se dogoditi tek 2030. godine), a kamoli ju počele podizati iznad toga.

Očekivano trajanje zdravog života nakon 65. godine u Hrvatskoj je dvostruko kraće od prosjeka EU 28, odnosno u RH za muškarce iznosi 5,2 godine, a za žene 4,9 godina, dok je prosjek EU 28 za muškarce 9,8 godina, a za žene 10,1 godinu.

Život u zdravlju nakon 65. godine ovisi o uvjetima života u stvarnom okruženju, radnim uvjetima i tehnologijama, stanju zdravstvene zaštite i njenoj dostupnosti i dr., što su neposredni razlozi hrvatskog zaostajanja za EU prosjekom te, posebice, za stanjem u razvijenim EU zemljama.

Vlada je zakazala – 67 je previše! I zato akcija prikupljanja potpisa! I zato referendum! Referendumsko pitanje koje se tiče izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju pitanje je koje homogenizira sve dobne skupine. To je pitanje svih nas!, poručila je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Skupu povjerenika i aktivista prethodila je press konferencija, a predsjednik SSSH Mladen Novosel i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem gostovali su i na Varaždinskoj televiziji – emisiju „Otvoreni studio“ možete pogledati u četvrtak, 28. ožujka, u 20,05 sati.

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO