Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Ne podržavamo odgodu primjene kurikularne reforme! - 28. lipnja 2019.

Zagreb, 28. lipnja 2019.

Sindikalnim povjerenicima

Članovima Sindikata

Zaposlenicima srednjoškolskih ustanova

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

ovih dana u Vaše ustanove stigao je zahtjev za potpisivanje peticije za odgodu frontalne primjene kurikularne reforme koju je pokrenuo Sindikat Preporod.

Obaveza nam je upoznati Vas s činjenicama i mogućim posljedicama, prije nego odlučite želite li potpisati peticiju i podržati zahtjev za odgodu frontalne primjene kurikularne reforme.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske zajedno sa sindikalnim partnerom Sindikatom hrvatskih učitelja, pokrenuo je početkom ove godine inicijativu prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za sve zaposlene u sustavu osnovnog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja.

Jedan od najvažnijih argumenata za povećanje koeficijenata je bio povećanje složenosti poslova za sve zaposlene u sustavu osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja s početkom frontalne primjene kurikularne reforme.

U nekoliko sastanaka s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak i njenim timom uspjeli smo postići visok stupanj suglasja. Naš je zahtjev povećanje koeficijenata složenosti poslova jedino za zaposlene u sustavu osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja. Zahtjev se odnosi na sve zaposlene u sustavima. Pitanje osnovice za plaće je pitanje svih sindikata javnih službi i ona je jedinstvena za sve.

O postignutom suglasju i zahtjevima izvijestili smo javnost na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji, dok s druge strane ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak javno iznosi naše zajedničke zahtjeve.

Uputili smo i poziv za sastanak na tu temu predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću. Očekujemo uskoro održavanje sastanka.

Kako je jedan od najjačih argumenata za povećanje koeficijenata jedino za sustav osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja povećanje složenosti poslova u našem sustavu s frontalnim provođenjem kurikularne reforme,  kontraproduktivno bi bilo podržati inicijativu za odgodu početka provedbe kurikularne reforme.

Svjesni da će početak frontalne primjene kurikularne reforme biti stresan za sve dionike, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja ulažu kao socijalni partneri sve napore kako bi svim zaposlenima olakšali početak primjene kurikularne reforme, kao i prvu godinu primjene. Kao socijalni partneri radimo na izmjenama velikog broja dokumenta kojima je cilj pokušati smanjiti administrativne obveze, kao i one koji će podržati slobodu nastavnika.

 

Iz tog razloga pozivamo sve zaposlene u srednjoškolskom sustavu da se ne priključe inicijativi za odgodu frontalne provedbe kurikularne reforme, jer to bi gotovo sigurno značilo i odgodu povećanja koeficijenata složenosti poslova.

 

S poštovanjem,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih

u srednjim školama Hrvatske:

Branimir Mihalinec, prof.

 

ANKETA
Za koju ste opciju školskih praznika?
Neka ostanu kakvi su bili i do sada!
Treba ih biti kao i do sada, ali u više dijelova!
Nastavnu godinu treba produžiti!
Nastavnu godinu treba skratiti!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO