Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Vlada RH prihvatila Dodatak II. TKU - 28. svibnja 2020.

Vlada RH ovlastila je ministra Aladrovića da u petak potpiše Dodatak II. TKU-a, a Uredbom je promijenila i Zakon o odgoju i obrazovanju. 

Iz obrazloženja Zaključka Vlade izdvajamo slijedeće:

 Pregovori sa sindikatima zastupljenima u pregovaračkom odboru sindikata javnih službi započeli su 6. svibnja 2020. godine i trajali su do 27. svibnja 2020. godine. Stranke Temeljnog kolektivnog ugovora sporazumjele su se da do 31. prosinca 2020. godine neće doći do primjene povećanja osnovice za izračun plaće u javnim službama koje je ugovoreno za razdoblje od 1.lipnja 2020. godine i od 1. listopada 2020. godine te da će od 1. lipnja 2020. do 31. prosinca2020. godine, osnovica za izračun plaća zaposlenih u javnim službama iznositi 5.809,79 knmjesečno, a od 01. siječnja 2021. godine, 6.044,51 kn.

 Od 11 sindikata potpisnika Temeljnog kolektivnog ugovora, njih pet prihvatilo je i parafiralo prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru i to Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom osiguranju i Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi, dok preostali sindikati potpisnici Temeljnog kolektivnog ugovora nisu prihvatili prijedlog Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru i to Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski liječnički sindikat, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. 

Neovisno o neprihvaćanju predloženog Dodatka od strane svih potpisnika Temeljnogkolektivnog ugovora spomenuti Dodatak će biti važeći temeljem odredbe čl. 26. st. 2. Zakonao reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata („Narodne novine“ br. 93/14 i 26/15) s obzirom da su Dodatak prihvatili i parafirali sindikati iz najmanje tri različita područja prema Nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti, a koji u svom članstvu imaju više od 50% radnika članova od ukupno sindikalno organiziranih radnika sindikata potpisnika Temeljnog kolektivnogugovora, odnosno, prijedlog Dodatka parafirali su sindikati s četiri područja Nacionalne klasifikacije djelatnosti (P-obrazovanje, M-stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, R umjetnost, zabava i rekreacija i O- javna uprava i obrana,obavezno socijalno osiguranje) koji u svom članstvu imaju ukupno 45.36% sindikalno organizirana radnika, što je u odnosu na ukupan broj sindikalno organiziranih radnika potpisnika Temeljnog kolektivnog ugovora udio od 56,48%. 

Uredba o dopunama ZOiO
Zaključak Vlade RH o prihvaćanju Dodatka II TKU
ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO