Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Udruga poduzetnika u borbi protiv uhljeba, zapravo javnog sektora - 30. lipnja 2020.

Na izbornim listama 30 članova Glasa poduzetnika

glasistre.hr

Udruga Glas poduzetnika (UGP) izvijestila je u ponedjeljak da su njihovih šest reformskih prijedloga u potpunosti prihvatile četiri stranke i koalicije i neke manje regionalne stranke, te je objavila da je na izbornim listama tih stranaka 30 njezinih članova.

Prije više od mjesec dana UGP je političkim strankama uputio šest prijedloga, odnosno "zalog" (pledge) na potpis. Riječ je o šest zahtjeva za koje UGP smatra da vode boljem, pravednijem društvu, "Hrvatskoj 2.0." Prijedlozi u zalogu su se odnosili na poreznu reformu, ukidanje parafiskalnih nameta, potpunu transparentnost javnih financija, reformske zahvate na rashodovnoj strani proračuna, efikasno i neovisno pravosuđe i redefiniranje uloge Državnog inspektorata

UGP je izvijestio da HDZ i BM 365 nisu odgovorili, Možemo, SDP, IDS i HNS su podržali zahtjeve djelomično, a u cijelosti Domovinski pokret, Dosta Pljačke (ŽZ i SIP i drugi), Most, Pametno/Fokus/Strip i manje regionalne stranke.

UGP je objavio i popis svojih članova koji su na potonjim listama. Kako navodi, trenutačno po istraživanjima te stranke zajedno dobivaju potporu više od 25 posto biračkog tijela.

Na listama Domovinskog pokreta je sedam kandidata - članova UGP-a, koalicije "Dosta pljačke" četiri, Pametno/Fokus/Stripa 13, Mosta tri, te Nezavisne stranke reformista, nezavisne liste Marina Škribole i Unije Kvarnera po jedan.

"Izađite na izbore, a svi koji vam kažu da je vaš glas uzaludan ili bačen, poručujem: svaki vaš glas za poduzetnike na listama koje su podržale u cijelosti prijedloge UGP-a je glas za bolju Hrvatsku", rekao je predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas.

_____

Maja Sever: Udruga poduzetnika želi puškama na ljude

index.hr

NA FACEBOOKU su zaratili Maja Sever i Dražen Oreščanin iz Udruge Glas poduzetnika.

Naime, HTV-ova novinarka Maja Sever je na Facebooku komentirala da joj se baš i ne sviđa da udruga Glas poduzetnika koristi ratne motive i retoriku u svojoj borbi za manje poreze, parafiskalne namete te veće poslovne slobode.

Radi se o fotomontaži koju je izradio karikaturist Ja Zmaj, a na kojoj su Dražen Oreščanin, Hrvoje Bujas, Vuk Vuković i Maruša Stamać kao likovi na plakatu za film Spašavanje vojnika Ryana.

"Izvukli puške i kacige"

"Ok, došli smo do sljedeće faze. Prvo su dio radnika nazvali uhljebima jer eto zaposlili su se u javnom sektoru. Sada su izvukli puške i kacige i najavljuju bitku protiv tih ljudi. Hvala im. Nadala sam se da neće puškama po ljudima bar još par godina. Hrvoje Bujas, pušaka i prijetnji nam mnogima je zaista dosta", napisala je Maja Sever Hrvoju Bujasu, jednom od osnivača Glasa poduzetnika.

Oreščanin: Plaćaju te HDZ i SDP

"Ja mislim da tebe HDZ i SDP plaćaju da pišeš ovakve stvari i da pokušavaš razbiti jedinu suvislu inicijativu i udrugu koja pokušava ovaj uhljebistan pretvoriti u modernu europsku državu", napisao je Oreščanin i zaključio da Maja Sever nema smisla za šalu te ustvrdio da oni prihvaćaju dobronamjerne kritike.

"Puške? Pa, kaj vam je ljudi? Pozivate na oružje protiv nečije mame ili starijeg brata? Protiv bilo koga? Ali puškama, oružjem, šljemovima?" nije dobronamjerna kritika nego pokazuje nerazumijavanje. Od toga je sve krenulo. Mislim da je ispravno s naše strane reagirati i objasniti da UGP ne poziva nikoga da uzme puške. Ovako su ljudi na grupi reagirali na objavu - 375 pozitivnih reakcija i Majina negativna", napisao joj je Dražen Oreščanin iz UGP.

"Svevremenski uhljeb koja kritizira sve. A sve u životu je dobila kao i mater joj od KPJ", "Maja Sereš", "To je ona ... uhljebarka od rođenja pa do groba ... majstorica tehnike "appeal to emotion"", samo je dio reakcija koje su napisali članovi Facebook grupe Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0.

Maja Sever: Dobrovoljno se isključujem iz rasprave

"Na stranici Glasa poduzetnika sam komentirala da mi se ne sviđa ratni plakat s puškom u borbi protiv uhljeba. Za 24 minute neki od komentatora došli su do toga da mi pišu da odem u Srbiju ili Siriju, pa se dobrovoljno i svojevoljno jednostavno isključujem.

U ratu protiv zaposlenika u privatnom sektoru ni protiv poduzetnika nisam i neću, pa ću nastaviti život sretno bez pokušaja da kažem svoje mišljenje o temama vezanim za tu problematiku", napisala je Maja Sever nakon nekoliko sati rasprave na Facebooku.


 

 

 

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO