Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

O normi učitelja kod predsjednika Republike - 7. travnja 2014.

   Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održao je 4. travnja 2014. radni sastanak na temu novog Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u Uredu predsjednika. Prihvaćanjem inicijative za raspravu o novom Pravilniku, Predsjednik je htio potaknuti i širu diskusiju o važnosti glazbenog i likovnog odgoja u obrazovnom sustavu.

   Sastanku su prisustvovati i predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec i povjerenica sindikalne podružnice Glazbena škola Karlovac Snježana Mrljak.

   Sudjelovali su predsjednici županijskih aktiva nastavnika glazbene i likovne kulture, predstavnici sindikata Preporod, Sindikata hrvatskih učitelja, zatim predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva kulture, Agencije za odgoj i obrazovanje, Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe, Akademije likovnih umjetnosti, Društva povjesničara umjetnosti te Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

   „Važno je što nudimo našoj djeci, kako ih odgajamo i koje su to vrijednosti kojima ih učimo da sutra budu odgovorni članovi našeg društva”, istaknuo je predsjednik u svojoj uvodnoj riječi. “Trebalo bi naći rješenje koje ne ugrožava radno-pravni status zaposlenika u školstvu odnosno rješenje kojim bi se satnicom obuhvatile i izvannastavne aktivnosti”, dodao je.

   U raspravi koja je uslijedila brojni sudionici založili su se da se u novu Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije, koja treba biti donesena do 2016.g., vrati značaj glazbenog i likovnog odgoja povećanjem satnice za ove predmete na dva sata tjedno, kao što je to bilo prije 1997.g. 

   Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske istaknuo je kako  Hrvatska treba pružati jednake šanse za sve, te o važnost dodatne i dopunske nastave, kao i izvannastavnih aktivnosti kao ključne u razvoju svestrane ličnosti. Iz toga je razloga važno da svi oblici neposrednog odgojno-obrazovnog rada imaju isti tretman, te smatra kako je nedopustivo da se te aktivnosti tretiraju kao ostali poslovi.

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO