Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Izvještajna skupština NSZSŠH 2014. Tuheljske toplice

8. studenog 2014.

Redovna izvještajna skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske započela je danas s radom u hotelu WELL u Tuheljskim Toplicama. Izaslanicima Skupštine na početku se obratio predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec govoreći o daljnjim i stalnim nastojanjima Vlade RH na umanjenju naših primanja te ističući potrebu još jačeg i čvršćeg sindikalno organiziranja.

Na samom početku Skupštine predsjednik se Sindikata u ime svih naših članica i članova oprostio od bivših povjerenika područnih odbora Nade Čajko i Petra Perkovića. Uz prigodne poklone i cvijeće Skupština je svojim zaslužnim povjerenicima zahvalila velikim pljeskom.

    

Nakon kratke diskusije i glasovanja o članovima radnog predsjedništva, za voditeljicu Skupštine izabrana je Branka Pavoković, povjerenica POS-a Virovitičko – podravske županije, te su zatim izabrani članovi Verifikacijske komisije. Za novu članicu Nadzornog odbora izabrana je Mirela Maričić iz POS-a Splitsko – dalmatinske županije.

Izvješća o radu predali su Skupštini predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec i glavni tajnik Nijaz Karić. U svom je izlaganju predsjednik dotaknuo glavna područja rada kojima se Sindikat bavio tijekom ove godine. Izaslanike Skupštine izvijestio je o novom načinu organizacije financijskog poslovanja Sindikata o čemu će danas Skupština odlučivati. Predsjednik je podsjetio na ovogodišnju borbu protiv namjere Vlade o uvođenju outsourcinga i organizaciji i trudu uloženom u prikupljanje potpisa za referendum od mnogobrojnih naših članova. Ova je godina protekla i u znaku borbe protiv promjena Zakona o radu, a rezultirala je donošenjem tek malo prilagođenog zakona. Obrazovanje je dobilo i novog ministra s kojim se, za razliku od prethodnog, može razgovarati, ali koji je naslijedio staru i krutu ministarsku strukturu.

    

Glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić govorio je o aktivnostima Sindikata tijekom prošle godine te posebno o pregovorima o novom Granskom kolektivnom ugovoru i referendumu održanom povodom toga. Dobar dio svog govora glavni je tajnik posvetio i organizacijskim problemima Sindikata.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Vlado Burčak.

    

U energičnoj, na trenutke oštroj, ali fair raspravi, sudjelovalo je petnaestak povjerenika koji su uglavnom govorili o potpisivanju novog kolektivnog ugovora kao i o problematici s kojom se susreću u radu na svojim školama. Na njihova pitanja odgovarali su predsjednik Sindikata i glavni tajnik, te voditeljica računovodstva Dajana Nendl i odvjetnik Sindikata Mladen Gajski.

Skupština je donijela i neke zaključke i odluke kojim će se Središnjem odboru Sindikata olakšati rad u slijedećem razdoblju. Rad Skupštine završio je oko 19 sati, a zatim je održana svečana večera.

_____

FOTO GALERIJA

 

ANKETA
Potpisat ću za referendum "67 je previše" zato ...
jer je zaista previše!
jer me rad sa učenicima već sad iscrpljuje!
jer ne želim da moja djeca rade "do kraja"!
jer u mirovini treba malo i uživati!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO