Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Branimir Mihalinec dobio još jedan mandat na čelu Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske - 5. studenog 2016.

    

U zagrebačkom hotelu PANORAMA počela je u petak popodne redovna izborna Skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. Zanimljivo je da se Skupština nakon 12 godina ponovo održava na istome mjestu. Pred više od 290 okupljenih povjerenika  Skupštinu je otvorio predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec pozdravnim govorom u kojem je ukazao na turbulentan trenutak u kojem se trenutno nalazi javni sektor zbog nerealizacije odredbi Sporazuma s Vladom RH te uoči novih pregovora za Granski i Temeljni kolektivni ugovor. 

Predsjedavajući Skupštine Zvonimir Lončar pozvao je zatim predsjednika, glavnog tajnika i članove Nadzornog odbora da podnesu izvješća o svom radu. Izvješća su nakon provedene rasprave većinom glasova prihvaćena. Izaslanici Skupštine također su prihvatili i Financijski plan Sindikata za slijedeću godinu.

Zbog nedostatka vremena rasprava i donošenje promjena sindikalnog Statuta odgođeni su za radno subotnje jutro. 

      

RAD SKUPŠTINE U SUBOTU, 5. STUDENOG

Prva točka dnevnog reda rada Skupštine u subotu odnosila se na promjene u Statutu Sindikata. U nekim dijelovima Statut je već zastario te ga je bilo nužno promijeniti. Predsjednik Sindikata i glavni tajnik Sindikata obrazložili su te promjene a zatim se o njima povela i rasprava. Novi je Statut izglasan velikom većinom glasova povjerenika. 

IZBORI U SINDIKATU

Za mjesto predsjednika/ce Sindikata stiglo je pet pravovaljanih kandidatura i to: Jere Bilana, Mihajla Lerinca, Nade Lovrić, Branimira Mihalinca i Dane Svaguše.

    

Za mjesto zamjenika/ce predsjednika/ce Sindikata stigla je kandidatura Branke Pavoković, koja je i dosada obnašala tu dužnost.

 Izbori se održavaju i za članove Nadzornog odbora i Suda časti, a kandidati su se kratko predstavili zastupnicima Skupštine. 

U daljnjem tijeku rada skupštini su se abecednim redom predstavili i kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika. Povjerenicima Skupštine imali su prilike kandidatima postavljati pitanja i tako na dodatnu kušnju staviti njihove programe. 

U prvom krugu za izbor predsjednika Nada Lovrić i Branimir Mihalinec dobili su najveći broj glasova povjerenika te se pitanje novog predsjednika/ce Sindikata riješilo u drugom krugu glasovanja. 

Većinom glasova prisutnih izaslanika Skupštine za novog/starog predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske izabran je Branimir Mihalinec, što su svi povjerenici Skupštine pozdravili srdačnim aplauzom. Pročitajte program koji je Branimir Mihalinec predstavio zastupnicima na Skupštini. 

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i Suda časti, a Branka Pavoković postala je drugi put zaredom zamjenica predsjednika Sindikata. 

    

Skupština je završila s radom usvajanjem zaključaka među kojima se posebno izdvaja onaj o zapošljavanju jedne osobe pravnog savjetnika u Uredu Sindikata. 

Neformalno druženje zastupnika Skupštine nastavilo se uz svečanu večeru i pratnju odlične glazbe. 

   

Pogledajte i galeriju fotografija sa Skupštine NSZSŠH 2016.

 

Branimir Mihalinec - predstavljanje programa na Skupštini 2016.
ANKETA
Online nastava jednako je tako dobra kao i ona u učionici!
Slažem se, nema razlike!
Dao/la bih ipak prednost nastavi u učionici.
Ništa ne može zamijeniti nastavu u učionici!
U ovim uvjetima svaka je nastava dobra!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO