Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Uspješno završen još jedan ciklus sastanaka sa sindikalnim povjerenicima - 18. veljače 2015.

U četvrtak 15. veljače 2018.  godine u prostorijama Matice hrvatskih sindikata u Zagrebu održan je regionalni sastanak sa sindikalnim povjerenicima Grada Zagreba, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Karlovačke, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Ličko - senjske županije. Sastanku su prisustvovali gotovo svi sindikalni povjerenici ili njihovi zamjenici iz deset područnih odbora Sindikata.

U petak 16. veljače 2018. godine u Splitu, u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića, održan je posljednji regionalni sastanak. Odaziv povjerenika opet je bio gotovo stopostotan. Splitskom sastanku prisustvovali su sindikalni povjerenici iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Prva tema obaju sastanaka bila je tijek pregovora za sklapanje granskog kolektivnog ugovora odnosno prekid istih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.  O temama su govorili glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić i pravna savjetnica Mirela Matijević Erceg. Na sastancima nažalost zbog spriječenosti nije sudjelovao predsjednik Sindikata, g. Branimir Mihalinec.

    

   Sa skupa u Zagrebu

Sindikalni povjerenici obaviješteni su o pozivu MZO-a na sastanak o daljnjem procesu kolektivnog pregovaranja. I na ovim je sastancima istaknuto kako će, ukoliko Vlada RH ne prihvati zahtjev za nastavkom pregovora, Sindikat najaviti štrajk i pokrenuti proces mirenja.

Prezentiran je Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama, a najviše interesa očekivano je izazvao članak 66. TKU-a koji regulira pravo na naknadu troškova prijevoza. Povjerenici su obaviješteni o konstituiranju Zajedničkog povjerenstva za tumačenje TKU-a te objavi adrese i obrasca za dostavu zahtjeva za tumačenjem na stranici Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Sindikalni povjerenici upoznati su sa štetnim prijedlogom izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te je i ta tema izazvala povjerenike na konstruktivnu raspravu.

Sindikalni povjerenici na oba sastanka izrazili su potporu pregovaračkom odboru Sindikata i punu spremnost za sve akcije koje će trebati poduzeti kako bi se ponovno pokrenuli pregovori za granski kolektivni ugovor kao i za samo sklapanje ugovora.

    

  Sa skupa u Splitu

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO