Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Za reforme za ljude: upute organizatora - 12. travnja 2018.

SINDIKATIMA MATICE

POVJERENICIMA PODRUŽNICQA I PODRUČNIH ODBORA NEZAVISNOG SINDIKATA ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA HRVATSKE 

ČLANSTVU

 

Poštovani,

ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada održat će se 1. svibnja 2018. godine u Zagrebu, prosvjednom povorkom sindikata pod nazivom ZA REFORME ZA LJUDE u organizaciji Matice hrvatskih sindikata i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Okupljanje svih sudionika predviđeno je ispred Radničkog doma na Trgu kralja Petra Krešimira IV br. 2 u periodu od 10.00 do 10.30 sati, a povorka će prema Parku Maksimir krenuti u 11.00 sati.

 

Slijedom odluke Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata od 23. ožujka 2018., naš sindikat je kao članica Matice hrvatskih sindikata i organizacijski i akcijski u potpunosti uključen u ovu manifestaciju.

-  U toku su sve pripremne radnje oko organizacije ove aktivnosti od logističkih priprema do koordinacijskih sastanaka i dogovora predstavnika sindikata sudionika akcije.

- Povjerenici područnih odbora Sindikata su obvezni ovogodišnje obilježavanje međunarodnog praznika rada aktualizirati na sjednicama Područnih odbora Sindikata (koje slijede u narednom tjednu) te sa povjerenicima podružnica utvrditi organizaciju i način dolaska  sudionika a prema detaljnim uputama koje slijede. 

- Sindikati su preuzeli obvezu cjelovitog angažmana na dizanju motivacije i osiguranju odaziva članstva i dolaska na prvosvibanjsku prosvjednu povorku. Slijedom toga svaki povjerenik podružnice i područnog odbora sindikata obavezan je cjelovito informirati članstvo i sve zainteresirane zaposlenike o zahtjevima sindikata i o organizaciji prosvjedne aktivnosti.

- Na razini Matice hrvatskih sindikata među sindikatima utvrđene su regionalne koordinacije sindikata koje će  biti zadužene za organizaciju dolaska sudionika prosvjeda. Glavni koordinatori u ime sindikata su povjerenici Područnih odbora Sindikata na razini županijskih središta te povjerenici podružnica Sindikata iz srednjoškolskih ustanova iz manjih gradova na razini županija. Svi su uključeni u regionalne mreže koordinatora sa otvorenom e-mail i mob komunikacijom sa koordinatorima drugih sindikata sudionika prosvjeda.

- Glavni koordinatori-povjerenici POS-a će u komunikaciji sa koordinatorima drugih sindikata Matice s popisa (SHU, NSZVO i HSSMS-M, prema popisu koji ćete dobiti) koordinirati organizaciju dolazaka sudionika iz područnih odbora tih regija  te osigurati autobusni prijevoz s područja. Troškove organiziranog prijevoza s područja po udjelu naših sudionika prosvjeda  snosi središnjica Sindikata.

Sa svrhom  aktualizacije razloga ove prosvjedne akcije među članstvom i drugim zaposlenicima, promicanja interesa i dizanja motivacije za sudjelovanje u prosvjedu izložite Plakat akcije i letak ZA REFORME ZA LJUDE. Također redovitom poštanskom pošiljkom u sve srednjoškolske ustanove u kojima je organiziran naš sindikat s početka sljedećeg tjedna stići će po dva plakata i desetci letaka.

Povjerenici podružnica Sindikata su obvezni plakate staviti na oglasne ploče Sindikata i vidljiva mjesta u srednjoškolskoj ustanovi.

Letke dostavite što većem broju članova Sindikata i zainteresiranih zaposlenih. U svakodnevnoj komunikaciji sa članstvom i drugim zaposlenicima promovirajte ideju sudjelovanja u zajedničkoj prosvjednoj povorci za reforme za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Sve nove i potrebne informacije dostaviti ćemo Vam pravovremeno.

S uvjerenjem da ćemo ovu sindikalnu i građansku aktivnosti odraditi ponosno i dostojanstveno!

 

Glavni tajnik Sindikata

Nijaz Karić

 

ANKETA
Učenje u virtualnim učionicama...
...može biti kvalitetno kao i u pravim.
...neće mi stvarati nikakve probleme.
...uh, a kako ću ja to?!
...nek samo taj virus što prije prođe!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO