Glas nove Hrvatske Naslovnica   |  Kontakt   |  WebMail   |  E-Glasnik   |  Linkovi   |  Sitemap    
NSZSSHNSZSSH
Ured:
+385 1 4855 798
Pravna služba:
+385 1 4851 629
+385 1 4855 723
E-mail:
nszssh@nszssh.hr
  Naslovnica Jos
 
Vijesti  
Aktualno  
Teme, događaji i aktivnosti  
O školstvu iz medija  
Skupovi  
Intervjui  
Reportaže  
Ankete  
Komentari  
Publikacije i izdanja  
  O sindikatu Jos
  Vertikala sindikata obrazovanja Jos
  Gimnazije, strukovne, domovi... Jos
  Zakoni i kolektivni ugovori Jos
  Pravni savjeti Jos
  S.O.S. telefon Jos
  Zanimljivosti Jos
  Galerije Jos
  Sportske igre Jos
  ZA POVJERENIKE Jos
 

Korisničko ime:
Lozinka:

 
 
     

 

Redovna izvještajna skupština NSZSŠH - 19. listopada 2018.

REDOVNA IZVJEŠTAJNE SKUPŠTINE

Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

od 19. do 21. listopada 2018. godine

 

 

 

 

 

 

U petak, 19. listopada u primoštenskom hotelu Zora počela je redovna izvještajna skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Skupštini je prisustvovalo više od 260 povjerenika našeg Sindikata, a skupština je počela minutom šutnje u znak sjećanja na preminule kolegice i kolege.

Prema dnevnom redu na početku su povjerenici Skupštine izabrali povjerenstva nužna za njeno provođenje te radno predsjedništvo kojem je predsjedala Nada Lovrić. Skupštinu je prvo pozdravio i poželio joj dobar i uspješan rad predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec, te posebni gost, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovana dr. Igor Radeka.

U ime svih povjerenika i članova predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec zahvalio je na njihovom doprinosu povodom umirovljenja kolegi povjereniku POS-a Međimurske županije Josipu Bajsiću te povjerenici Tehničke škole Bjelovar Bruneti Gavran.

  

  

  

U svom je uvodnom govoru predsjednik Sindikata naglasak stavio na aktualne pregovore sindikata javnih službi sa predstavnicima Vlade RH o zahtjevima sindikata za povećanjem osnovice plaća u javnim službama. Svi prijedlozi koji stižu iz Vlade za sada su za sindikate neprihvatljivi, jer je dug prema zaposlenicima javnih službi  veći od 18%. Naravno da na Vladine prijedloge u konačnici neće utjecati ništa drugo nego pritisak članstva izražen na razne, pa i najradikalnije načine. Stoga je g. Mihalinec uputio poziv povjerenicima i članstvu da budu spremni na burnu jesen.

Slijedila su izvješća o radu predsjednika Sindikata, glavnog tajnika i Nadzornog odbora koja su u kasnim večernjim satima bila i velikom većinom glasova prihvaćena.

 

Subotnji rad Skupštine započeo je izlaganjem pomoćnika ministrice g. Vlade Prskala o reformi strukovnog obrazovanja koju su povjerenici pratili s velikom pažnjom zbog mnogih medijskih napisa koji u zadnje vrijeme bacaju iskrivljenu sliku na te reforme.

Skupštinu NSZSŠH posjetila je i obratila se povjerenicima i ministrica znanosti i obrazovanja gđa. Blaženka Divjak. Govoreći o reformama koje MZO provodi i teškoća i otporima s kojima se pritom susreće, ministrica Divjak izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa Sindikatom kao i uvjerenje da će povjerenici i članovi sudjelovati u promjenama u našem školstvu.

Gđa. Divjak i g. Prskalo odgovarali su zatim i na pitanja povjerenika od kojih su neka za njih bila i prilično „škakljiva“. Isticala su se pitanja o provođenju dualnog strukovnog obrazovanja i njegovim nedostacima te o kurikularnoj reformi.

  

  

  

Radionicu o novom Granskom kolektivnom ugovoru održao je predsjednik Sindikata Branimir Mihalinec i pojasnio niz novih odredbi ugovora koje su izazivale nedoumice ili nerazumijevanja. Posebno se to odnosi na teme rada sa učenicima sa individualiziranim pristupom i prilagođenoj nastavi te na problematiku troškova prijevoza na posao. Povjerenici su imali prigodu predsjedniku i glavnom tajniku postaviti i niz pitanja vezana uz GKU.

U radionici o putevima pravne zaštite sudjelovale su pravnice iz pravne službe Sindikata Mirela Matijević – Erceg te Ana Šarić kao i glavni tajnik Sindikata Nijaz Karić. Ana Šarić govorila je o pravima iz radnog odnosa, a Mirela Matijević Erceg je o ugovorenim pravima i njihovoj zaštiti u Granskom kolektivnom ugovoru.

U zadnjem dijelu skupštine održana je i prezentacija AZ Treći horizont dobrovoljni mirovinski fond.

Kao i svaka skupština tako je i ova završila svečanom večerom i zabavom uz odličnu muziku i ples.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA

ANKETA
Potpisat ću za referendum "67 je previše" zato ...
jer je zaista previše!
jer me rad sa učenicima već sad iscrpljuje!
jer ne želim da moja djeca rade "do kraja"!
jer u mirovini treba malo i uživati!


Pogledaj rezultate
SERVISI
Tumačenja kolektivnih ugovora   
Pogodnosti za članove  
Aplikacije za povjerenike  
Blagajna uzajamne pomoći  
Kako upotrebljavati QR kodove?  
AAI@edu.hr  
Mobilna aplikacija NSZSSH  
Stanogradnja za članove sindikata  
VIDEO